ATP Cup: Германия сломи надеждите на Сърбия за нова титла

от в 08:41 на 05.02.2021
Тея Кръстева

Отборът на Германия поднесе изненадата на ATP Cup, като отстрани миналогодишния шампион Сърбия още в груповата фаза с резултат 2:1. 

В първата среща Душан Лайович отстъпи пред Ян-Ленард Щруф с 3:6 6:4 6:4. Джокович възстанови паритета след драматична победа над Александър Зверев с 6:7(3) 6:2 7:5 и по този начин изходът от отборната битка трябваше да бъде решен от срещата на двойки.

Германският тандем - Александър Зверев и Ян-Ленард Щруф надигра сръбския отбор Новак Джокович и Никола Чачич с резултат 7:6(4) 5:7 10:7. Първата част германците затвориха след тайбрек 7:6(4). При сервис на Щруф сърбите поведоха с 0:40, но пропуснаха да направят пробив. Ядосан от нереализираната възможност, световният номер 1 счупи своята ракета. Въпреки това сръбският тандем успя да измъкне втория сет със 7:5.

В решаващия тайбрек противниците бяха равностойни и запазиха напрежението до края на срещата. Сърбите поведоха набързо с 0:3, но германците наваксаха пасива си и стигнаха до 5:4. Западната ни съседка не можа да се възползва от сервиса си и Джокович изненадващо допусна двойна грешка, като това подпомгна Зверев и Щруф да натрупат цели 6 последователни точки и да оформят резултат 8:4. До края на срещата сърбите опитаха всичко, за да постигнат успех, но все пак загубиха с 10:7.

С играта си немците демонстрираха отново блестяща форма и заслужено се поздравиха с победа. На полуфинала те ще срещнат водения от Даниил Медведев отбор на Русия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP Cup: Германия сломи надеждите на Сърбия за нова титла Тея Кръстева
Теми:  
atp cup

Коментари





Следвайте ни в Facebook