ATP и WTA забраниха на играчите да дават автографи

от в 10:03 на 08.03.2020
Павел Димитров

Ръкавици за децата, подаващи топките, без подаване на кърпи и без автографи са сред мерките, предприети от ATP и WTA в опит да се борят с разпространението на коронавируса, дни преди началото на турнира в Индиън Уелс.

"Тъй като разпространението на COVID-19 продължава да предизвиква безпокойство в световен мащаб, ATP и WTA съвместно обявиха редица предпазни мерки, които ще бъдат приложени на място при предстоящи събития, включително Индиън Уелс, Маями Оупън и Чарлстън Оупън", се казва в съвместно изявление на ATP и WTA.

Според новите мерки играчите и талисманите няма да се държат за ръце, когато излизат на корта. Децата, подаващи топките ще бъдат снабдени с ръкавици и няма да дават кърпи или напитки на играчите по време на мачове.

Играчите ще бъдат инструктирани да не раздават използвани кърпи, ленти за глава, тениски или накитници, които понякога се хвърлят на феновете като сувенири. Играчите няма да взимат химикалки, тенис топки или други предмети, които трябва да бъдат подписани.

"Здравето и безопасността на нашите играчи, фенове и персонал и са от първостепенно значение, и докато разпространението на COVID-19 продължава, това ще са предпазните мерки, които трябва да предприемем", заявиха от ATP и WTA.

От двете организации казаха, че мерките ще бъдат приложени на всички събития през ​​пролетния сезон 2020.

Организаторите на Индиън Уелс обявиха, че над 250 станции за дезинфекция на ръцете са поставени в тенис комплекса, а общите части ще се почистват ежедневно с препарати.

Шефовете на турнира обявиха в петък, че ще предложат възстановяване на парите на феновете, които имат билети, но не искат да присъстват.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP и WTA забраниха на играчите да дават автографи Павел Димитров
Теми:  
индиан уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook