ATP класация: Рууд и Юмбер с лични рекорди, Де Минор дебютира в топ 20

от в 09:13 на 21.06.2021
Диана Андреева

Седмица преди началото на Уимбълдън, световната ранглиста се обнови, а лични рекорди записаха редица млади тенисисти, които откриха сезона си на тревна настилка много убедително. Сред първите 10 в класацията промени няма, но Денис Шаповалов се завърна на номер 12, а Каспър Рууд дебютира на 14-та позиция.

Алекс де Минор до момента не можеше да се похвали с особено успешен сезон, ала на трева австралиецът показа доста високо ниво и заслужено за първи път е в топ 20. Феликс-Оже Алиасим, който отново остана на крачка от дебютна ATP титла в кариерата си, се завърна сред първите 20, заемайки 19-то място.

Шампионът в Хале Уго Юмбер спечели своята първа ATP 500 трофей и заслужено се изкачи до 25-то място, което е и най-високото му класиране до момента. Макар че не успя да зарадва своите сънародници по трибуните в Лондон, Камерън Нори все пак направи сериозен скок и достигна до 34-та позиция.

Младото поколение продължава да се изкачва в ATP ранглистата и все по-уверено навлизат в челните позиции. От днес с нов личен рикорд се поздравяват Лоренцо Музети и Карлос Алкарас, които от тази седмица са съответно 58-ми и 75-ти.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP класация: Рууд и Юмбер с лични рекорди, Де Минор дебютира в топ 20 Диана Андреева
Теми:  
атп | денис шаповалов | каспър рууд | тенис ранглиста | юго умбер

Коментари





Следвайте ни в Facebook