ATP класацията: Медведев се приближава до върха, Де Минор с нов личен рекорд

от в 07:14 на 28.06.2021
Диана Андреева

С новата работна седмица освен началото на една от най-любимите надпревари в Тура е време и за обновяването на световната ранглиста. От днес сериозни размествания не се наблюдават в ATP класацията, тъй като голяма част от топ състезателите се бяха отдали на подготвка за предстоящия турнир от Големия шлем, но въпреки това поводи за радост имат редица тенисисти, а нека видим и какви са основните промени.

Даниил Медведев спечели титлата в Майорка, а освен първи трофей на трева, руснакът се поздрави и с нови 250 точки, които го изпратиха още по-близо до така мечтаното място на върха. Но в топ 10 към момента няма никакви размествания, макар че след края на Уимбълдън със сигурност ще наблюдаваме редица промени.

Другият шампион от изминалата седмица Алекс де Минор със сигурност ще излезе на кортовете в Лондон с голямо самочувствие, а освен това ще изиграе първия си мач като част от топ 15. От днес австралиецът е на 14-та позиция в подреждането, което е и нов личен рекорд за него.

Повод за радост има и Иля Ивашка. Тенисистът от Беларус се изкачва до 79-то място, до където никога преди не бе достигал. Известен скок и за Сам Куери през тази седмица. Заслужено, след като взе участие във финалния мач в Майорка, Куери скочи в класирането и вече е 53-та ракета на света.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP класацията: Медведев се приближава до върха, Де Минор с нов личен рекорд Диана Андреева
Теми:  
atp | ранглиста | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook