ATP отвръща на удара: Заплашва да превърне Уимбълдън в демонстративен турнир

от в 08:18 на 11.05.2022
Калоян Соколов

Тазгодишният Уимбълдън крие много неизвестности, след като от ръководството на турнира взеха решение да не допускат руски и беларуски тенисисти. Причината е желанието на организаторите да подкрепят народа на Украйна и да се разграничат изцяло от военната агресия на Русия. Британците целят да осъдят режима на руския президент Владимир Путин, като изключат всички негови сънародници от предстоящия турнир, а причините са напълно сходни за състезателите на Беларус, защото тяхната страна е най-верният съюзник на руснаците

Мнозина тенисисти обаче се обединиха около мнението, че това е едно напълно погрешно решение и потърпевшите нямат никаква вина за случващото се. Самият Новак Джокович заяви как нещата никога не свършват добре, когато се смесят спорт и политика, а Рафаел Надал също зае позицията, че подобен ход би бил безкрайно нечестен спрямо неговите колеги от тази част на света.

ATP пък са в постоянен контакт с официалните лица от Лондон и се опитват по всякакъв начин да отменят вече взетото решение. Както знаем турнирите от Големия шлем не са под егидата на организацията, но тя прави всичко възможно, за да защити интереса на играчите по този казус и се е стигнало до интересен ултиматум от тяхна страна, за което биваме известени от реномирания журналист Джон Вертхайм.

Източниците на Вертхайм сочат, че ATP планира да не дава никакви точки за ранглистата на Уимбълдън и всички други надпревари на територията на Великобритания, ако действително се стигне до подобен дискриминационен подход към руските и беларуските атлети, като тепърва предстои да разберем как ще се развие темата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP отвръща на удара: Заплашва да превърне Уимбълдън в демонстративен турнир Калоян Соколов
Теми:  
atp | ITF | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook