ATP подреждането: Без промяна за Димитров, Рууд все по-близо до топ 10

от в 07:13 на 02.08.2021
Диана Андреева

С началото на работната седмица и обновяването на световната ранглиста при мъжете и жените е време да бъдат създадени известни промени в класирането. Първата ракета на страната ни Григор Димитров запазва своята 21-ва позиция, с което продължава да бъде на ръба от място в топ 20. През тази седмица на нашенеца му предстои участие на турнира във Вашингтон, където стига да се представи на нужното ниво, то той може да подобри значително класирането си.

Макар и подредбата на първите 10 места да си остава същата, Каспър Рууд все по-уверено крачи към дебюта си в топ 10 - от днес той е под номер 12 в ранглистата. Норвежецът се намира във върхова форма към момента, а през вчерашния ден той повтори постижението на Анди Мъри от 2011 година - спечели три титли на ниво ATP за три последователни седмици.

Джон Иснър пък завоюява шестия си трофей от надпреварата в Атланта и така ще се завърн обратно в първите 30 на света, докато финалистът Брандън Накашима ще дебютира в топ 100, заемайки 89-тото място в подреждането.

Макар и през изминалата седмица да не е взимал участие в нито едно състезание, Себастиан Корда се поздравява с нов личен рекорд в своята кариера, а именно 45-тата позиция. Подобна е и ситуацията със сребърния медалист на Летните олимпийски игри в Токио при смесените двойки Аслан Карацев, който изпреварва бившия топ 20 играч Яник Синер, за да заеме 23-то място в класацията на ATP.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP подреждането: Без промяна за Димитров, Рууд все по-близо до топ 10 Диана Андреева
Теми:  
atp | григор димитров | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook