ATP ранглиста: Алкарас диша във врата на Джокович; огромен скок за героите Щруф и Карацев

от в 00:53 на 08.05.2023
Мирела Николова

Карлос Алкарас затвърди отличната форма, в която се намира, и остава непобеден през настоящия клей сезон, след като завоюва трофея на домашния си Мастърс за втора поредна година. По този начин испанецът защити своите 1000 точки от миналогодишното издание, но не същото се отнася за водача Новак Джокович, който не взе участие в Мадрид поради контузия и загуби 360 точки от достигнатия си четвъртфинал през 2022-ра.

Така стеклите се обстоятелства доведоха до интересна ситуация на върха в подреждането, където сърбинът остава начело, но с едва 5 точки аванс пред втория в класирането Алкарас. Тронът на 22-кратния шампион от Шлема пък ще бъде още по-силно разклатен през идните две седмици, през които Ноле ще има да брани цели 1000 точки от миналогодишния си триумф в Рим, докато младокът ще може само да увеличи точковия си актив, тъй като пропусна Мастърса във Вечния град през миналия сезон.

Трети в класацията остава Даниил Медведев, следван от Каспър Рууд и Стефанос Циципас, а топ 10 се допълва от Андрей Рубльов, Холгер Руне, Яник Синер, Тейлър Фриц и Феликс Оже-Алиасим.

Сериозен скок през настоящата седмица заслужено бележи Ян-Ленард Щруф, който се превърна в първия "щастлив губещ", успял да достигне до финал на надпревара от Мастърс 1000 сериите. За този си свой подвиг германецът прибавя нови 608 точки към сметката си, които го изстрелват с 37 места напред до нова рекордна позиция в ранглистата - №28.

Още по-голям прогрес пък регистрира Аслан Карацев, който също изуми с представянето си в испанската столица, тръгвайки от квалификациите и достигайки до полуфиналната фаза. Всичко това позволява на руснака да се изкачи с цели 68 позиции и да заеме 53-тото място в световната ранглиста днес.  

Далеч от светлината на прожекторите, след като загуби откриващия си двубой в Мадрид, Анди Мъри реши да вземе участие в Чаланджъра във френския град Екс-Ан-Прованс, а това се оказа повече от добро решение, тъй като британецът успя да завоюва своята първа титла от 2019-а насам, която му носи завръщане сред първите 50 в света под №42.

Официалната ранглиста на АТР можете да разгледате тук.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Алкарас диша във врата на Джокович; огромен скок за героите Щруф и Карацев Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | аслан карацев | карлос алкарас | мадрид | новак джокович | ранглисти | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook