ATP ранглиста: Алкарас с дебют в топ 10, Джокович увеличава преднината си на върха

от в 03:16 на 25.04.2022
Мирела Николова

Началото на новата седмица е вече тук, а с това е време и за обновяването на световната ранглиста. През изминалата седмица се състояха турнирите в Барселона и Белград, в които се включиха голяма част от топ състезателите, но промени в челото на класацията липсват. Върхът продължава да бъде окупиран от Новак Джокович, който достигна до финалния сблъсък на надпреварата в сръбската столица и така прибавя нови точки към сметката си, увеличавайки преднината си пред Даниил Медведев, който се възстановява от контузия и за поредна седмица губи част от своя актив. Топ 5 продължава да се допълва от Александър Зверев, Рафаел Надал и Стефанос Циципас.

Челната десетка на АТР класацията приветства своя най-нов член в лицето на Карлос Алкарас, който само на 18-годишна възраст се изкачва до деветата позиция в подреждането благодарение на великолепните си изяви през последните месеци и триумфа на престижния АТР 500 турнир в Барселона в неделя. По този начин младият испанец изпреварва Феликс Оже-Алиасим и Камерън Нори, които отстъпват с по едно място съответно до №10 и №11.

Сериозен спад в класирането си бележи Доминик Тийм, който губи точките от титлата си в Барселона през 2019 г. и се свлича с цели 39 позиции, като така вече е на прага на изпадане от първите сто, заемайки незавидното 93-то място в класацията.

Официалната ранглиста на АТР можете да разгледате тук.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Алкарас с дебют в топ 10, Джокович увеличава преднината си на върха Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | даниил медведев | доминик тийм | карлос алкарас | новак джокович | ранглисти | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook