ATP ранглиста: Без промени в топ 10, рекордни класирания за шампионите Серундоло и Креси

от в 03:28 на 18.07.2022
Мирела Николова

Новата работна седмица е вече тук, а с това е време и за обновяването на световната ранглиста. Имайки предвид, че през изминалата седмица по-голямата част от тенисистите решиха да се отдадат на заслужена почивка след края на Уимбълдън, то е напълно логична липсата на значителни промени в световната ранглиста. Челната десетка остава непроменена, като класацията продължава да бъде оглавявана от Даниил Медведев, следван от Александър Зверев и Рафаел Надал. Топ 5 се допълва още от Стефанос Циципас и Каспър Рууд, докато Новак Джокович остава на седма позиция.

Провелите се през миналата седмица АТР надпревари в Бостад и Нюпорт бяха лишени от присъствието на звездни имена, а от така създадените обстоятелства най-добре успяха да се възползват Франсиско Серундоло и Максим Креси, всеки от които вдигна първи трофей в професионален турнир.

23-годишният аржентинец, който по пътя към трофея в Бостад надделя над Каспър Рууд и Пабло Кареньо Буста, преди на финала да наложи волята си над сънародника си Себастиан Баез, днес прогресира с цели 9 места и се изстрелва към №30 в подреждането, което е и неговото върхово класиране досега. От своя страна, Креси също продължава възхода си в ранглистата и след като в началото на сезона се намираше на незавидната 112-а позиция в ранглистата, сега вече може да се похвали с достигането си до №33 след скок от 8 места.

Официалната ранглиста на АТР можете да разгледате тук.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Без промени в топ 10, рекордни класирания за шампионите Серундоло и Креси Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | даниил медведев | максим креси | новак джокович | ранглисти | рафаел надал | франсиско серундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook