ATP ранглиста: Без размествания в топ 10, Гофен и Кирьос със значителен прогрес

от в 06:05 на 11.04.2022
Мирела Николова

Изминалата седмица постави начало на битките на червено с турнирите от категория АТР 250 в Маракеш и Хюстън. По-голямата част от представителите на световния тенис елит решиха да си вземат почивка, за да могат да пренастроят играта си за предстоящите надпревари на клей, поради което и липсват сериозни промени в обновената днес световна ранглиста.

Размествания сред първите десет напълно отсъстват, като Новак Джокович запазва лидерската си позиция и започва своята 365-а седмица като номер едно, плътно следван от Даниил Медведев, който е само на 10 точки от върха. Челната тройка се допълва от Александър Зверев, а зад него продължават да са Рафаел Надал и Стефанос Циципас.

Най-забележителен прогрес през тази седмица отбелязва Давид Гофен, който отново напомни за себе си и завоюва трофея на турнира в Маракеш. Това му носи нови 250 точки в актива и скок от цели 27 позиции до №47 в подреждането. Финалистът в Мароко - Алекс Молчан, пък ще запише върхово класиране, изстрелвайки се до 50-ото място.

Ник Кирьос, когото няма да видим повече в действие през тазгодишния клей сезон, също ще прогресира сериозно, тъй като с достигането си до полуфиналите в Хюстън си гарантира изкачване със 17 позиции и от днес вече се намира под номер 77 в световната класация. 

Официалната ранглиста на АТР можете да разгледате тук.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Без размествания в топ 10, Гофен и Кирьос със значителен прогрес Мирела Николова
Теми:  
atp | давид гофен | даниил медведев | Ник Кирьос | новак джокович | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook