ATP ранглиста: Григор Димитров остава на ръба от топ 20; Буста със сериозен скок

от в 07:16 на 19.07.2021
Диана Андреева

С началото на работната седмица е време и световната ранглиста да бъде обновена. В днешния ден тя донася нова доза промени, а в това число и разместване сред челните места. Макар и раздвижване в топ 10 на класацията да няма, немалко възходи са факт сред първите 20 в подрежданаето. Все още обаче ше потрябва да почакаме там да се завърне първата ни ракера Григор Димитор, който запазва 21-во място и е само на 34 точки от целта.

Пабло Кареньо Буста не само, че през вчерашния ден за първи път в своята кариера бе отличен с ATP 500 трофей, но и се изкачи до позицията на номер 11 в ранглистата. Възход от днес и за друг шампион от изминалата седмица, а именно Каспър Рууд, който за първи път в своята кариера достига до 14-то място. Тези размествания обаче са причината Диего Шварцман да бъде все по-далеч от топ 10, както и Роберто-Баутиста Агут да регресира до 15-та позиция.

Впечатляващ скок в класацията за победителя от Нюпорт Кевин Андерсън. Южноафриканският състезател бе извън топ 100 преди началото на надпреварата, но от днес се намира под номер 74, а с това към момента си гарантира сигурно участие в основната схема на US Open, което както самият той се изрази, е негов приоритет. Останалият на крачка от дебютна ATP титла в кариерата си Дженсън Бруксби също има повод за радост днес, макар и да загуби финалния двубой, тъй като за първи път в своята кариера е сред първите 130, заемайки 126-та позиция.

Нов личен рекорд за Федерико Кория е факт през днешния ден. Аржентинецът, който често оставян в сянката на своя брат Гилермо Кория, показа страхотен тенис през изминалата седмица и заслужено се изкачи до 63-то място.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Григор Димитров остава на ръба от топ 20; Буста със сериозен скок Диана Андреева
Теми:  
atp | григор димитров | каспър рууд | кевин андерсън | пабло кареньо буста | ранглиста | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook