ATP ранглиста: Григор остава на една победа от топ 20; сериозен прогрес за американците

от в 08:56 на 16.08.2021
Калоян Соколов

Изминалата седмица не беше от най-добрите за Григор Димитров, тъй като първата ни ракета трябваше да напусне още на старта надпреварата в Торонто и така записа трето поредно поражение, но българинът не губи никакви позиции в ранглистата, където за пореден път заема 21-вата позиция и е само на девет точки от завръщане в световния топ 20, който в момента се затваря от Кристиан Гарин, а нашето момче ще има възможност да го изпревари още през идните дни дни, ако покаже добри изяви на Мастърса в Синсинати.

Обновяването на класацията пък носи радостни новини за американския тенис, защото "янките" вече имат двама представители в първите 30. Наскоро САЩ записа антирекорд, тъй като за пръв път в историята нямаше тяхно присъствие в този отрязък от класацията, ала добрите изяви на Райли Опелка и Джон Иснър сложиха край на въпросната негативна статистика, а двамата гиганти се намират съответно под 23-то и 26-то място в подреждането.

Рекордни класирания записват още Каспър Рууд, който вече е изключително близо до дебют в топ 10, както и Лойд Харис, Джеймс Дъкуърт и Брендън Накашима. Ето и каква е точно ситуацията на върха в световната ранглиста:

1. Новак Джокович

2. Даниил Медведев

3. Стефнос Циципас

4. Рафаел Надал

5. Александър Зверев

6. Доминик Тийм

7. Андрей Рубльов

8. Матео Беретини

9. Роджър Федерер

10. Денис Шаповалов

........

21. Григор Димитров

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Григор остава на една победа от топ 20; сериозен прогрес за американците Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | джон иснър | каспър рууд | райли опелка | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook