ATP ранглиста: Медведев се завръща в топ 3; Руне дебютира сред първите 20

от в 06:59 на 31.10.2022
Мирела Николова

През изминалата седмица се състояха последните две надпревари от категория АТР 500 за сезона, а имайки предвид как за поредна година голяма част от елита на световния мъжки тенис се включи във въпросните турнири във Виена и Базел, то не е изненадващо, че при тазседмичното обновяване на световната ранглиста разместванията не са никак малко. Въпреки това върхът остава окупиран от Карлос Алкарас, който се намира близо 1000 точки пред своя сънародник Рафаел Надал.

От днес обаче на третата позиция вече е Даниил Медведев, който благодарение на триумфа си във Виена прибави нови 500 точки към актива си и по този начин изпреварва Каспър Рууд. Челната петица се допълва от Стефанос Циципас, докато Новак Джокович запазва седмото си място в подреждането. Другият шампион от изминалата седмица в лицето на Феликс Оже-Алиасим, който е в серия от 13 поредни победи, също отбелязва изкачване от една позиция и вече се намира под №8 в класацията за сметка на Андрей Рубльов, който отстъпва до деветото място.

Най-сериозен прогрес през днешния ден отбелязва финалистът от турнира в Базел - 19-годишният Холгер Руне, който през последните три седмици впечатли с представянето си и взе участие в три поредни финала. Отличните изяви на младия датчанин означават и непрекъснато изкачване в световната ранглиста за него, като днес той прави скок от 7 позиции, което му гарантира и прогрес до 18-ото място в света, което е и неговото рекордно класиране в досегашната му кариера.

Официалната ранглиста на АТР можете да разгледате тук.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Медведев се завръща в топ 3; Руне дебютира сред първите 20 Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | карлос алкарас | новак джокович | ранглисти | рафаел надал | феликс оже-алиасим | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook