ATP ранглиста: Надал обратно в топ 3; сериозен скок за героите Фриц и Алкарас

от в 02:47 на 21.03.2022
Мирела Николова

Новата работна седмица е вече тук, а с това е ред и за обновяването на световната ранглиста, която днес претърпява множество промени. Въпреки че не бе допуснат до участие на Мастърса в Индиън Уелс, Новак Джокович се завръща на лидерската позиция в класацията, изпреварвайки Даниил Медведев, като това далеч не е единствената рокада в челната петица.

Рафаел Надал, който и тази седмица остави невероятни впечатление с изявите си на корта, след като достигна до финала в Индиън Уелс, вече заема почетното трето място в подреждането, задминавайки Александър Зверев и приближавайки се на 1300 точки от водача в ранглистата. В топ 10 се наблюдава и още една промяна, свързана с Хуберт Хуркач, който се завръща сред първите десет в света за сметка на Яник Синер.

Без съмнение Карлос Алкарас смая всички с представянето си в Калифорния и достигането си до полуфиналите, където максимално затрудни Матадора. Тази великолепна игра на испанеца води след себе си и рекордно класиране за него, тъй като се изкачва с 3 позиции и считано от днес, той вече е №16 в подреждането на АТР. Тейлър Фриц пък е големият герой от изминалата надпревара в Калифорния и напълно заслужено се поздрави с най-голямата си титлата в кариерата, а освен това ще запише и личен рекорд в световната ранглиста, нареждайки се под номер 13 в подреждането на ATP.

Страхотен прогрес в ранглистата бележи още Ник Кирьос, който също съумя да разгърне потенциала си в Индиън Уелс, но и той стана жертва на Рафаел Надал. Въпреки това обаче австралиецът може да се похвали със значителен възход от точно 30 места, които го извеждат до 102-рата позиция в света.

Официалната ранглиста на АТР можете да разгледате тук.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Надал обратно в топ 3; сериозен скок за героите Фриц и Алкарас Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | даниил медведев | карлос алкарас | Ник Кирьос | новак джокович | ранглисти | рафаел надал | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook