ATP ранглиста: Нов почетен член на топ 10, поредно разочарование за Тийм

от в 06:01 на 15.11.2021
Диана Андреева

В ATP Тура предстои през настоящата седмица да се изиграе и последното събитие, което ще съпостави осемте най-добри състезатели за сезона. Това означава, че другият понеделник класацията ще бъде обновена за последно, а промените ще бъдат основно съсредоточени в топ 10. Но какво се случва в ранглистата днес? 

Феликс-Оже Алиасим дебютира на 10-ото място в подреждането на ATP през вчерашния ден и щеше да завърши годината именно в челната десетка. Но в момента мястото му е поставено под сериозен натиск, защото Яник Синер намери място в Nitto ATP Finals като резерва сред отказването на Матео Беретини и в момента италианеца има възможност да си изовюва обратно позицията. 

Денис Шаповалов разочарова своите почитатели, тъй като се оттегли от Мастърс турнира в Париж и отстъпи  точки от актива си, защото не защити впечатляващото си представяне от 2019 година. Впоследствие канадецът обаче достигна до финала в Стокхолм, където също беше притежател на титлата и успя да възвърне част от местата си, за да се изкачи до номер 14. 

Доминик Тийм за пореден път отстъпва назад, а разочарованието за австриеца ще бъде дори още по-голямо през следващата седмица. В момента той е номер 15, а плътно зад него се намира и друг състезател, принуден да отсъства от Тура поради контузия - Роджър Федерер. Как точно ще изглежда класацията в края на годината ще разберем още през следващата седмица, а до тогава ни очакват голям набор от тенис емоции, защото ще разберем кой ще бъде новият "крал" на Nitto ATP Finals.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Нов почетен член на топ 10, поредно разочарование за Тийм Диана Андреева
Теми:  
atp | атп ранглиста | денис шаповалов | доминик тийм | роджър федерер | тенис ранглиста | феликс оже-алиасим | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook