ATP ранглиста: Григор остава на ръба от топ 20; сериозен прогрес за младия Алкарас

от в 09:53 на 26.07.2021
Диана Андреева

Началото на новата седмица, както обикновено, води със себе си и обновяване на световната ранглиста. След края на трите ATP събития промените не са малко, но не касаят първите 15 в подреждането. Голяма част от топ състезателите се подготвяха за Олимпийските игри в Токио, на което се дължи и отсъствието им от сцената през изминалите седем дни. За първата ракета на България промяна в класирането няма. Григор Димитров запазва своята 21 позиция, тъй като за последно хасковлията взе участие в Уимбълдън 2021, а от там нататък се отказа от два последователни турнира - тези в Лос Кабос и в Атланта.

Първата промяна в топ 20 е, че Гаел Монфис се изкачва с една позиция през днешния ден, независимо от ранното му отрадане в Токио още през първия ден от Игрите. Шампионка от Лос Кабос също се издига в класирането, достигайки до нов личен рекорд в кариерата си - 29-то място. За Алехандро Давидович Фокина тази седмица също идва с положителна новина, тъй като до момента той не е бил толкова високо ранкиран, а успехът му дойде след като той достигна до номер 34 в подреждането на ATP.

Карлос Алкарас със сигурност ще запомни изманлите седем дни, защото достигна до своята първа титла в кариерата си. Испанецът не само, че вдигна трофея в Умаг, но и направи голям скок в мъжката ранглиста. Той достигна до номер 55, което без никакви колебания е страхотно постижение за родения през 2003 година състезател. Друг младок, който обаче не успя да стане шампион на надпреварата, в която участва, се приближава все по-уверено към челните 100 позиции. Брандън Накашима вече е на 115-то място, като по-малко от 100 точки го делят от дебюта в топ 100.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Григор остава на ръба от топ 20; сериозен прогрес за младия Алкарас Диана Андреева
Теми:  
григор димитров | карлос алкарас | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook