ATP ще предлага психическа помощ на тенисистите

от в 09:45 на 21.05.2020
Димитър Беловски

ATP обяви, че ще работи с компанията Sporting Chance, основана от футболиста на Арсенал Тони Адамс, която има за цел да помага на професионални спортисти, които са нуждаят от психическа подкрепа.

От ATP казаха, че играчите ще могат да потърсят помощ по всяко време, като ще предлагат помощ денонощно.

Sporting Chance е основана през 2000 г. и работи със спортисти, които изпитват емоционални проблеми и имат нужда от подкрепа. Услугата на компанията използват от Футболната Асоциация, от Асоциацията на професионалните футболисти, Висшата лига на Англия, както и организациите по крикет и ръгби.

ATP са решили да започнат работа с компанията, като искат да предоставят възможност на тенисистите да получат помощ, ако имат нужда от такава, заради пандемията от коронавирус. Както е известно тенис сезонът е прекъснат до края на юли.

„Всички са се адаптирали към периода на самоизолация и намалената физическа активност по време на пандемията, но това може да има пагубно влияние върху професионалните атлети, които са свикнали на определена тренировъчна структура и тренировки навън всеки ден,“ каза президентът на ATP Андреа Гауденци.

„Предизвикателствата, които всички спортисти преживяват в светлината на тази пандемия ще засегнат всички нас по различни начини,“ каза пък от своя страна Адамс.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP ще предлага психическа помощ на тенисистите Димитър Беловски
Теми:  
atp | андреа гауденци | коронавирус

Коментари





Следвайте ни в Facebook