ATP Турът се подновява в Монпелие: Синер ще търси реванш от Руне за Sofia Open (жребий)

от в 10:29 на 05.02.2023
Мартин Петков

Началото на новия сезон беше поставено с поредица от надпревари в Австралия, които ни отведоха до първия "мейджър" турнир за годината - Аустрелиън Оупън, където с титлата триумфира вездесъщият Новак Джокович. След седмица на почивка за някои тенисисти, докато други представляваха родината си за Купа "Дейвис", то настава време още през утрешния ден да се завърнем обратно към Тура, като едно от АТР 250 състезанията, които ще наблюдаваме в хода на идната седмица, е това в Монпелие.

Схемата във френския град бива оглавявана от 19-годишния Холгер Руне, който при последната си поява на френска земя изуми тенис обществеността и грабна трофея от Мастърса в зала "Берси" в Париж. Датчанинът в ролята си на топ поставен ще стартира директно от втория кръг, където ще срещне победителя измежду участващия с "уайлд кард" местен представител Лука ван Аш и Марк-Андреа Хюслер, който надигра именно скандинавеца в мача за титлата на миналогодишния Sofia Open.

При евентуално достигане на четвъртфиналната фаза за световния номер 9, то там той ще се изправи по всяка вероятност срещу защитаващия шампион Александър Бублик, докато нов успех ще изпрати Руне на полуфиналите, където според предварителните очаквания по всичко личи, че негов съперник ще бъде третият поставен в схемата и шампион от Мастърса в Синсинати - Борна Чорич.

Яник Синер пък предвожда долната половина, като в откриващия му двубой го очаква квалификант или потенциално повторение на сблъсъка му от Аустрелиън Оупън с Мартон Фучович, докато в опит да намери място на полуфиналната фаза в надпреварата италианецът навярно ще срещне някой измежду сънародника си Лоренцо Сонего и осмия поставен Бенжамен Бонзи. При евентуално достигане на световния номер 17 до двубой, който да определя финалиста в състезанието от тази част на схемата, то той ще трябва да премери сили срещу по всяка вероятност Роберто Баутиста Агут, но е напълно възможно да станем свидетели на изненада от местните представители в лицето на Уго Юмбер, Куентин Алис и 3-кратния шампион в турнира - 36-годишният ветеран Ришар Гаске.

Потенциален сблъсък за титлата между Синер и Руне пък ще ни предложи поредната битка между двама от най-видните предводители на следващата генерация в тениса, като италианецът ще търси своя реванш от по-младия си колега за поражението, което му нанесе на миналогодишния Sofia Open, детронирайки го в родната ни столица.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP Турът се подновява в Монпелие: Синер ще търси реванш от Руне за Sofia Open (жребий) Мартин Петков
Теми:  
atp | борна чорич | жребий | Монпелие | роберто баутиста агут | холгер руне | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook