Australian Open 2022: Всичко, което трябва да знаете за турнира

от в 13:57 на 30.12.2021
Диана Андреева

По-малко от 40 часа ни делят от началото на сезон 2022 в мъжкия професионален тенис. Елитът на ATP и WTA Тура вече отпътува за Австралия, където ще настъпи и старта на новата календарна година за играчите. Най-очакваната надпревара както за самите спортисти, така и за феновете безспорно е първият мейджър турнир от графика - Australian Open. Тук можете да намерите всичко най-важно, което трябва да знаете преди събитието да започне.

Кога и къде ще се проведе турнирът?

От 1972 година насам надпреварата се провежда в Мелбърн, Австралия, като състезателите застават под прожекторите на Melbourne Park - един от най-големите тенис центъри в света. През този сезон Australian Open е планиран в третата и четврътата седмица на месец януари(17.01 - 30.01), като преди него състезателите ще имат възможност да се подготвят на някой от ранните турнири в страната.

Кой ще участва в Australian Open 2022?

Постепенно с наближаването на турнира броят на отказванията се увеличава все повече. Сериозно впечатление прави отсъствието на Роджър Федерер, а феновете непременно са разочаровани от липсата на Доминик Тийм, Серина Уилямс и Каролина Плишкова. Все още не е известно дали ще видим световния номер едно и притежател на титлата Новак Джокович в действие, тъй като официална информация по въпроса от страна на сърбина няма.

Вниманието на българските фенове и през тази година е насочено най-вече към представянето на най-добрия ни тенисист Григор Димитров. Но освен него, в игра ще видим още двама наши сънародници - Виктория Томова и Димитър Кузманов, които са част от пресявките и ще излязат на корта в търсене на място в основната схема.

Кога ще бъде изтеглен жребият?

Жребият за турнира ще бъде изтеглен четири дни преди началото на мачовете от основната схема - на 13 януари. В Tennis.bg ще можете да намерите подробно описание на схемите както относно WTA, така и ATP.

Коя телевизия ще излъчва мачовете от турнира?

Ежегодно мачовете са излъчвани от Eurosport. Освен по Eurosport 1 и 2, двубоите ще бъдат достъпни за всички фенове и на онлайн платформата Eurosport, където освен тенис, фигурират и редица други спортове.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Australian Open 2022: Всичко, което трябва да знаете за турнира Диана Андреева
Теми:  
australian open | australian open новини | Tennis Australia | Аустрелиън Оупън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook