Австрия ликува: Тийм изкова фамозен обрат в тричасов тенис спектакъл във Виена!

от в 22:10 на 25.10.2022
Мирела Николова

Доминик Тийм започва да се доближава до формата си отпреди няколко години, извела го до най-големите успехи в кариерата му. След като в две поредни седмици австриецът достигна до полуфинал в Хихон и Антверпен, днес той се намираше изключително близо до това да допусне разочарование на родна земя във Виена още в първия си двубой, но окрилен от неспирната подкрепа от трибуните, успя да измъкне победата след тричасова драма. След множество обрати и два поредни спасени мачбола бившият №3 в света наложи волята си над Томи Пол и хвърли публиката в екстаз, затваряйки сблъсъка за крайното 22:6 7:6(2) 7:6(6). Така той се класира за осминафиналната фаза на надпреварата, където го очаква мач срещу победителя измежду Даниил Медведев и Николоз Басилашвили.

Срещата стартира по великолепен начин за американеца, който надиграваше опонента си по всеки един показател, като налагаше изключително високо темпо на игра. Печелившите удари от неговата ракета изобилстваха, което в съчетание със солидния му сервис му осигури комфортен аванс от 4:0. До края на сета Пол не остави каквито и да е шансове на Тийм дори да помисли за обрат и без да допусне нито една непредизвикана грешка, 30-ият в света откри сметката си в общия резултат.

Във втория сет станахме свидетели на пълно преобразяване от страна на носителя на титла от Шлема, който изостри ударите си и същевременно все по-успешно парираше честите атаки на противника. Освен това той значително повиши успеваемостта си на собствено подаване и така съумя да опази паритета в резултата, поради което се стигна до тайбрек. В него местният представител бе абсолютно непоколебим и от самото начало наложи пълна доминация, повеждайки с 6:1, след което бе само въпрос на време да вкара срещата в трета решителна част.

Заключителният сет се превърна в истински спектакъл за публиката, която бе въвлечена максимално в случващото се на корта. Тийм инкасира ранен пробив и набързо изостана с 0:3, като впоследствие дори бе изправен пред опасност от втори пробив за 1:5. Въпреки това световният №113 не позволи да се стигне до подобно изоставане и възползвайки се от енергията от трибуните, успя да върне пробива в последния възможен момент, след което да изравни за 5:5. Последваха няколко рутинни гейма за сервиращите, които доведоха до изиграването на решителен тайбрек. Там Пол навакса изоставане от 0:3 точки, след което достигна до 6:4 и получи две възможности за спечелване на мача, ала тогава нервите у него взеха връх и той загуби последвалите четири точки, след които Тийм вдигна триумфално ръце и хвърли в екстаз цялата зала в австрийската столица.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Австрия ликува: Тийм изкова фамозен обрат в тричасов тенис спектакъл във Виена! Мирела Николова
Теми:  
atp | виена | доминик тийм | Обзори | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook