След неочаквания край в Маями: Азаренка се оттегля от Тура за неопределено време

от в 19:36 на 28.03.2022
Диана Андреева

През последния един месец почитателите на Виктория Азаренка неведнъж изразиха опасенията си относно менталното здраве на бившата световна номер едно. Феновете на беларускинята основателно бяха загрижени за своята любимка, защото самата тя преди минути съобщи, че е подложена на сериозен стрес в личен план и се нуждае от почивка. Двукратната шампионка от Големия шлем разкри, че ще се оттегли за неизвестен период от време от професионалния Тур, а повече относно завръщането си в бъдеще Вика не коментира. 

По-рано през месец март Азаренка допусна неочаквано поражение в Индиън Уелс, преди да изтрие всички свои профили в социалните мрежи, с цел да избегне негативните коментари по свой адрес. По-късно състезалката от Беларус се оттегли без основателна причина от мача си от трети кръг в Маями, а именно това ще бъде и последният официален двубой за бившата световна номер едно в близките няколко седмица, а може и месеци. 

Решението да си вземе почивка от WTA Тура Азаренка сподели непосредствено след края на двубоя с тийнейджърката Линда Фрухвиртова в Маями, а ето какво точно коментира тя: "Последните няколко седмици бяха повече от натоварващи за мен в личен план. Това е и причината да се оттеглям от професионалния тенис за известно време, без да имам ясна представа кога точно ще се завърна. 

Подкрепата от трибуните в Маями ме мотивира да направя всичко по силите си в първия си мач, но днес не знаех дори защо съм на корта. Чувствах се не на място, но се надявам, че когато се завърна обратно, ще се представям отново на нужното ниво." - завърши Азаренка.

Източник: Tennis World USA


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След неочаквания край в Маями: Азаренка се оттегля от Тура за неопределено време Диана Андреева
Теми:  
wta | виктория азаренка

Коментари





Следвайте ни в Facebook