Бадоса и Сабаленка оцеляха в трисетови срещи, за да устроят двубой помежду си

от в 17:55 на 22.04.2022
Диана Андреева

Поредна трисетова битка с участието на Паула Бадоса привлече вниманието на тенис почитателите през днешния ден. Испанската състезателка отново бе притисната до ръба, но показа воля за победа и в крайна сметка се справи със световната номер 10 Онс Жабер. За да се класира към полуфиналната фаза на WTA 500 турнира в Щутгарт, където ще премери сили с друга представителка на топ 10 - Арина Сабаленка, Бадоса надделя с крайното 7:6(9) 1:6 6:3.

През днешния ден Бадоса отново демонстрира впечатляваща игра, но не успяваше да задържи равнището си високо за достатъчно дълго време и неведнъж губеше ритъм във възможно най-неподходящия момент. Играта на испанката бе изпълнена и с немалък брой непредизвикани грешки, но нейната опонентка Жабер отново извади на показ неспособността си да запази хладнокръвие и в крайна сметка Бадоса бе тази, която вдигна победоносно ръце.

В друг мач от днешната програма Арина Сабаленка спря устрема на Анет Контавейт, за да се класира сред последните четири в Щутгарт. Представителката на Беларус умело се справяше с дълбоките и мощни отигрвания на своята съперничка, а началният й удар почти не я изостави в хода на срещата, за да може в крайна сметка двубоят да намери своя край при резултат 6:4 3:6 6:1.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бадоса и Сабаленка оцеляха в трисетови срещи, за да устроят двубой помежду си Диана Андреева
Теми:  
wta | анет контавейт | Арина Сабаленка | онс жабер | паула бадоса | тенис турнир в щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook