Бадоса изигра пореден силен двубой и отстрани Сабаленка в Синсинати!

от в 05:30 на 19.08.2021
Калоян Соколов

Паула Бадоса без съмнение прави най-силната си година в своята професионална кариера, като непрекъснато се изкачва нагоре в световната ранглиста, а  също така спечели дебютната си WTA титла само преди няколко месеца, когато триумфира на надпреварата в Белград. Сега обаче испанката показва, че се чувства отлично и на твърдите кортове в Синсинати, където днес надигра световната номер три Арина Сабаленка и се класира за фазата на осминфиналите - 5:7 6:2 7:6(4).

Първата част протече под контрола на Сабаленка, макар че фаворитката бе пробита при 5:3 в нейна полза, но отново си възвърна предимството и затвори уверено сета. Бадоса обаче нямаше никакво намерение да се предава, а нейната агресия правеше беларуската да изглежда напълно безпомощна и съвсем скоро общият резултат беше изравнен.

Ршителната част стартира отлично за испанката, ала третата поставена на два пъти подред осъществи пробиви и изглеждаше, че няма да видим изненада в двубоя, сами че световната номер 31 се мобилизира и достигна до тайбрек, в който бе абсолютно безкомпромисна и заслужено си осигури среща с Елена Рибакина в спор за място на четвъртфиналите на турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бадоса изигра пореден силен двубой и отстрани Сабаленка в Синсинати! Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | Обзори | паула бадоса | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook