Бадоса не остави шансове на финалистката от US Open и е все по-близо до защита на титлата си!

от в 05:07 на 16.03.2022
Мартин Петков

Паула Бадоса съумява да надгражда нивото в играта си с всеки изминал двубой от WTA 1000 надпреварата в Индиън Уелс през тази седмица. Испанката, която участва в турнира като действащ шампион, имаше никак леката задача в ранните часове на днешния ден да срещне една от най-видните представителки на следващата генерация в лицето на Лейла Ани Фернандес. Продължителните разигравания от основната линия бяха често срещано явление, в което виждахме равнопоставеност, но голямата разлика дойде от високия процент на първи сервис, който поддържаше световната номер 7 и това се оказа ключово за успеха ѝ в последователни сетове след 6:4 6:4. В четвъртфиналната фаза шампионката очаква победителката от сблъсъка противопоставящ Вероника Кудерметова и Маркета Вондроушова.

Проблемите за Фернандес започнаха още в самото начало, като на няколко пъти ѝ се наложи в първата половина от частта да отрязва брейкболи, с което се справи безупречно. С течение на времето Бадоса намери правилния подход при изявите си на ретур и заслужено реализира пробив. Младата канадка не остана безучастна и на свой ред, след като усети колебания в подаването на съперничката си, оползотвори възможността си за рибрейк. Шампионката не сломи глава след изпуснатата преднина, като за сметка на това дори стана още по-агресивна в ударите си, което бе добър тактически прийом, за да се стигне до нов пробив, който се оказа и решаващ за изхода на откриващия сет.

Испанката срещна сериозни трудности на старта на втората част, след като ѝ се наложи да запази подаването си в маратонски гейм, продължил над десет минути. Световната номер 7 не чакаше дълго преди да окаже натиск върху сервиса на младата си противничка и съумя сравнително лесно да я пречупи, за да си гарантира ключова преднина в резултата. Бадоса премина през нови тягостни мигове на начален удар, с които се справи отлично, за да може минути по-късно да се поздрави с крайния успех в последователни сетове.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бадоса не остави шансове на финалистката от US Open и е все по-близо до защита на титлата си! Мартин Петков
Теми:  
wta | индиън уелс | лейла фернандес | паула бадоса | трофей

Коментари





Следвайте ни в Facebook