Бадоса разочарова феновете в Мелбърн и "върза геврек" на Томлянович

от в 15:29 на 17.01.2022
Диана Андреева

Паула Бадоса спечели сърцата на австралийските тенис фенове през изминалата седмица, когато стана шампионка на турнира в Сидни. Днес Бадоса удължи победната си серия и се поздрави с първи триумф на Australian Open 2022, като в нейна "жертва" се превърна представителката на домакините Айла Томлянович. Успехът на иберийката стана факт в последователни сетове - 6:4 6:0, а той осигури на Бадоса сблъсък с една от квалификантките в следващия кръг на надпреварата. 

Откриващият сет предостави на феновете възможност да се насладят на изключително класен тенис. Двете състезателки показваха най-добрата си страна на корта. Геймовете не намираха своя край бързо, а продължителните размени също не отсъстваха. Интригата беше налице до последната възможна точка, когато Томлянович, макар и окуражавана от публиката, допусна да бъде пробита в най-неподходящия възможен момент, което ѝ коства загубата на сета. 

Оттам насетне последва абсолютен срив в представянето на австралийката. Отиграватията й рядко намираха очертанията на полето, а негативните емоции все повече я завлядаваха, което допълнително довеждаше до проблеми в играта й. Томлянович така и не успя да се събере и след едва 23 минути допусна да й бъден "вързан геврек", а това означаваше и край на Australian Open 2022 за местната представителка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бадоса разочарова феновете в Мелбърн и "върза геврек" на Томлянович Диана Андреева
Теми:  
australian open | айла томлянович | Аустрелиън Оупън 2022 | Обзори | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook