Бадоса шокира първата поставена на WTA финалите в Гуадалахара

от в 08:27 на 12.11.2021
Диана Андреева

Арина Сабаленка бе принудена да прекара 14 дни в карантина след като в Индиън Уелс тества положително за COVID-19. Впоследствие Сабаленка взе участие единствено в турнира в Москва, където претърпя ранно поражение от Екатерина Александрова. Сега очакванията към световната номер две са големи, защото тя е смятана за фаворитка на WTA Finals 2021, ала тази вечер тя допусна нова загуба на сметката си. Състезателката от Беларус отстъпи с 6:4 6:0 на намиращата се в повече от отлична форма Паула Бадоса и с това сериозно усложни задачата си за напред в надпреварата.

Бадоса започна уверено срещата, но нейната опопентка по никакъв начин не й отстъпваше и двете често навлизаха в продължителни размени от дъното на корта. Още от самото начало двете състезателки имаха известни колебания на начален удар, но проценът на вкаран първи сервис от страна на Сабаленка постепенно спадаше и тя все по-трудно печелеше подаванията си. Решаващият пробив за изхода на частта дойде в осмия гейм, когато с помощта на блестяща игра на ретур, Бадоса съумя да реализира брейк и откри общия резултат в своя полза.

Изведнъж началният удар на испанката претърпя пълен крах, което обаче бе компенсирано от безпогрешната й игра от основна линия, която принуждаваше Арина да се чувства безсилна на корта. Подобно на първата част, Сабаленка не успяваше да намери своя ритъм и често пъти допускаше необясними неточности. Именно тези грешки костваха скъпа на световната номер две, защото тя не съумя да спечели дори и един гейм в хода на сета и закономерно предаде мача на сметката на своята опонентка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бадоса шокира първата поставена на WTA финалите в Гуадалахара Диана Андреева
Теми:  
wta | wta финали | Арина Сабаленка | гуадалахара | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook