Българският спорт събра близо 30 000 лева за благотворителност

от в 09:55 на 12.05.2020
Димитър Беловски

В средата на месец април втората ракета на България Димитър Кузманов инициира благотворителен онлайн търг, който имаше за цел да събере средства за 13-годишният Калоян от Белене. Калоян през 2015 година е диагностициран с тежката диагноза остеосарком. Първоначално туморът засяга едната ръка, но след 5 години борба и кратки ремисии, туморът се завръща – този път на лицето му. Химиотерапиите вече не помагат, но лекарите виждат надежда в нов вид лечение, което обаче не се поема от Здравната каса.

Точно затова българският тенисист организира онлайн търг и успя да обедини 30 спортисти в 15 вида спорт, които пък успяха да съберат близо 30 000 лева за Калоян или 29 288 лева точно.

„Приятели,дойде моментът,в който е време да обявя официално крайната сума,която всички заедно събрахме от търга за Калоян.Искам да изкажа своята благодарност към всеки един от вас.Благодаря ви,че бяхте съпричастни.Благодаря ви,че бяхте добри.Благодаря ви,че бяхте сплотени и помогнахте за един безценен детски живот.С вашата помощ и с помощта на нашите елитни български спортисти,успяхме да внесем по сметката на Калоян общо 21588 лв ( само от спечелените артикули от търга ). Отделно екипа на Дарик Радио допринесе за каузата с още 5000лв,за което безкрайно много им благодаря! Жителите на Търговище с огромната помощ на Антоанета Бонева,прибавиха още 1600лв. Мои приятели,които искат да останат анонимни,също се включиха и дариха още 1100лв. Така крайната сума става общо 29 288лв. Горд съм! Щастлив съм ! БЛАГОДАРЕН СЪМ! Мили хора,благодаря от свое име и от името на Калоян,че бяхте и винаги ще бъдете част от нашето спортно семейство. Заедно успяхме! Благодаря ви!“, написа Мико в официалната си страница във Фейсбук.

В търгът се включиха спортисти като Радослав Янков, Теодор Салпаров Мария Гроздева, Едмонд Назарян и тенисистите Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Цветана Пиронкова и Виктория Томова и много други.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Българският спорт събра близо 30 000 лева за благотворителност Димитър Беловски
Теми:  
александър лазаров | виктория томова | димитър кузманов | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook