Барбара Шет: Не отписвайте Надал; ще видим съвсем различна негова версия на US Open

от в 20:07 на 20.08.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал отсъстваше за над месец от кортовете, след като претърпя 7-милиметрово разкъсване на коремен мускул по време на участието си на Уимбълдън и беше принуден да се откаже преди полуфиналите на турнира. Впоследствие Рафа почти веднага поднови тренировки и имаше очаквания да се завърна за участие на Мастърса в Монреал, само че усети болка на същото място преди заминаването си за Канада и реши да не рискува влошаване на своето здравословно състояние. Така Матадора изчака до началото на надпреварата в Синсинати, където обаче допусна поражение на старта от Борна Чорич и сам призна недоволството си от показаното на корта в този двубой.

Барбара Шет обаче е на мнението, че 22-кратният шампион от Шлема ще използва ползотворно оставащата една седмица до началото на US Open и там ни очаква да видим една значително подобрена версия на манакореца, а ето какво точно беше цялото изказване на сегашната журналистка в Eurosport:

"Не забравяйте, че това беше първата му среща след сериозна контузия. Мачовете са значително по-различни от тренировките и всеки играч е внимателен при обратното си стъпване на корта, защото се притеснява от евентуална нова поява на същата травма. Точно на това станахме свидетели при загубата на Рафа в Синсинати, тъй като той беше малко предпазлив в движението си и не беше сигурен до каква степен може да разчита на тялото си. 

Със сигурност Надал ще се чувства по-комфортна с всяка една минута повече прекарана на корта и сега има над седмица, за да се възстанови напълно от контузията и да има възможността да натиска максимално своя сервис и ударите си над глава, при които подобно неразположение влияе най-сериозно. През тази година го видяхме да играе тениса на живота си и никога нямаш право да отписваш Рафаел Надал. Мисля, че ще видим напълно различна негова версия на US Open" - завърши бившата номер осем.

Източник: Eurosport

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барбара Шет: Не отписвайте Надал; ще видим съвсем различна негова версия на US Open Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | барбара шет | интервюта | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook