Барбoра Крейчикова е новата шампионка на турнира в Прага!

от в 15:33 на 18.07.2021
Диана Андреева

Тенис почитателите в Чехия със сигурност имаха възможност да преживеят страхотни емоции през изминалата седмица. В столицата Прага си проведе надпревара от сериите WTA 250, в която се включиха редица известни състезателки, а в това число и шампионката от Ролан Гарос 2021 Барбора Крейчикова. Именно Крейчикова ще занесе трофея от турнира в дома си, след като в заключителния двубой надви своята сънародничка Тереза Мартинцова с 6:2 6:0.

Както и резултатът на мача говори, Барбора контролираше ситуацията на корта от първата до последната точка. Световната номер 13 не може да се похвали с познатата си висока успеваемост на сервис, но за сметка на това отигрванията й бяха префектно насочени и принуждаваха нейната опонентка да се чувства неспособна да окаже каквато и да било съпротива.

За Крейчикова това е трета WTA титла до момента в професионалната й тенис кариера, като всичките й отличия идват именно през този сезон. Барбора се изкачи сериозно в световната ранглиста след като стана шампион на Ролан Гарос през миналия месец, а от понеделник тя ще доститне до нов личен рекорд, заемайки 11-та позиция в подреждането при дамите. Безспорно чехкинята се намира във върхова форма, имайки се предвид, че от последните си 21 мача, тя има едва една загуба и то срещу Ашли Барти - победителката на Уимбълдън 2021.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барбoра Крейчикова е новата шампионка на турнира в Прага! Диана Андреева
Теми:  
барбора крейчикова | тенис турнир в прага | тереза мартинцова

Коментари





Следвайте ни в Facebook