Барбора Крейчикова е новата шампионка на турнира в Страсбург!

от в 18:06 на 29.05.2021
Тея Кръстева

Световната номер 38 Барбора Крейчикова триумфира с титлата на турнира от категория WTA 250 в Страсбург, след като записа победа над румънката Сорана Кърстя на финала след 6:3 6:3 и час и 39 минути игра. Интересно е да се отбележи, че със спечеления трофей Крейчикова се нарежда пред своите сънароднички от Чехия - Каролина Плишкова, Петра Квитова и Каролина Мухова, по завоювани точки за WTA ранглистата от началото на 2021-а (постижението я отвежда на 12-то място в света).

В откриващия сет чехкинята не остави никакви шансове на своята съперничка, повеждайки с убедителното 4:0. При 5:2 Крейчикова бе принудена да поиска медицински таймаут, тъй като трябваше да смени контактните си лещи заради вдигналия се прах от клея. След почивката Кърстя успя да отрази два последователни сет бола и дори да върне единия пробив, само че силите й не бяха достатъчни, за да възвърне напълно интригата в частта, и по този начин чехкинята вече се бе доближила на един сет разстояние от титлата във френския град.

Втората част започна оптимистично за световната номер 61, която се добра до мигновен брейк след един изключително оспорван първи гейм. Крейчикова обаче не позволи на съперничката си да се откъсне в резултата, реализирайки рибрейк за 1:1. Оттам нататък двете тенисистки демонстрираха колеблива игра зад основната линия, разменяйки си по още един пробив, преди чехкинята да нанесе решителния удар за 4:2. До края на двубоя световната номер 38 не срещна затруднения и съвсем скоро вече можеше да ликува с първата си титла на ниво WTA.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барбора Крейчикова е новата шампионка на турнира в Страсбург! Тея Кръстева
Теми:  
барбора крейчикова

Коментари





Следвайте ни в Facebook