Барселона: Рууд не срещна трудности срещу американски младок на старта!

от в 18:21 на 19.04.2022
Мартин Петков

Каспър Рууд започна трудно прехода от твърди кортове към клей, след като допусна загуба в трети кръг на Мастърса в Монте Карло. Норвежецът не съумя да покаже най-доброто от играта си върху червената настилка, но през тази седмица получава възможност да се реваншира на надпреварата в Барселона. Световният номер 7 по време на днешния ден излезе на корта за двубоя си от втори кръг в Каталуния, където го очакваше американската надежда Брандън Накашима.

Сервисът не функционираше на нужното ниво в хода на срещата и за двамата състезатели, което предразполагаше множество възможности за посрещачите и логично брейкболите бяха често срещано явление. Рууд на моменти се осланяше на по-големия си опит, което му помогна да спечели точките във важните мигове и заслужено се поздрави с победата след 6:3 6:2. Във фазата на осминафиналите за носителя на седем титли от Тура предстои да срещне победителя от сблъсъка противопоставящ Александър Бублик и Емил Руусувори.

Двубоят имаше трудно начало на начален удар за двамата тенисисти, като грешките не им бяха чужди и те си размениха по един пробив. Норвежецът пръв съумя да се отърси от нежелания старт на мача и рязко покачи нивото, за да си осигури брейк аванс в шестия гейм. Рууд постепенно налагаше своето темпо, което се оказа твърде високо за младия му противник и при собствен сервис вторият поставен в схемата спечели откриващия сет.

Силната серия на вицешампиона от Мастърса в Маями продължи и в началните минути на втората част, като на бърза ръка той реализира нов пробив и бе на финалната права към победата. Веднъж наложил доминацията си световният номер 7 не можеше да бъде спрян, като с втори брейк лиши сблъсъка от интрига в оставащите моменти до края и постигна знаков успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барселона: Рууд не срещна трудности срещу американски младок на старта! Мартин Петков
Теми:  
atp | барселона | брандън накашима | каспър рууд | тенис турнир в барселона

Коментари





Следвайте ни в Facebook