Барти е на полуфинал след успех над Роджърс; Мугуруса надигра с лекота Кенин

от в 03:36 на 05.02.2021
Валери Андреев

Ашли Барти стана първата състезателка спечелила двубой в експерименталния формат на ниво WTA 500, в който вместо трети сет се играе дълъг тайбрек до 10. Това стана факт след като австралийката успя да триумфира над Шелби Роджърс с 7:5 2:6 10:4, с което и се класира за полуфинала на Yarra Valley Classic.

 Световната номер 1 първоначално изпусна аванс от 5:2 в първата част, но впоследствие при 6:5 успя да затвори откриващата част от петия си сетбол. Във втория сет нещата се обърнаха и Роджърс безпроблемно печелеше своите подавания, което ѝ даваше и допълнителна доза самочувствие, а тя също така успя да се добере до дългата решителна част. В нея обаче напрежението оказа своето влияние върху Роджърс, а тя така и не съумя да навакса натрупания си ранен пасив и напусна турнира.

 Гарбинье Мугуруса пък записа изненадващо лесна победа над София Кенин в повторение на миналогодишния финал на Аустрелиън Оупън и надделя след 6:2 6:2 за 75 минути игра. Испанката контролираше двубоя в хода на цялата среща, а благодарение на два пробива през първата част и три такива през втората, тя се справи безпроблемно със своята опонентка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барти е на полуфинал след успех над Роджърс; Мугуруса надигра с лекота Кенин Валери Андреев
Теми:  
ашли барти | Гарбинье Мугуруса | шелби роджърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook