Ашли Барти е новата шампионка на "Ролан Гарос" (видео)

от в 18:40 на 08.06.2019
Калоян Пламенов

Ашли Барти спечели своята първа титла от "Големия шлем" в кариерата си, след като на финала на "Ролан Гарос" победи Маркета Вондрушова от Чехия след 6:1, 6:3 за само 70 минути на корта.

Предишното най-добро постижение на австралийката в турнирите от това ниво бе 1/4-финал на Откритото първенство на Австралия през тази година. 

Със спечелената титла 23-годишната тенисистка ще се изкачи с цели 7 места в световната ранглиста и от понеделник ще заема второто място в нея, като ще бъде на едва 136 точки от лидерката в женския тенис Наоми Осака.

Това е и трети успех за Барти срещу чешката тенисистка, след като двете се срещнаха и през 2017 година, и през миналата 2018 година. 

С днешния си триумф Ашли става и първата австралийка, която вдига трофея от турнира, от 1973 година насам. Тогава това стори Маргарет Корт. 

Първият сет на мача започна шеметно за Барти и тя бързо стигна до аванс от 4:0 гейма след пробиви във втория и четвъртия гейм, а след това в петия гейм нейната опонентка успя да върне един от пробивите и да намали изоставането си.

Австралийката си върна аванса от два пробива след пробив за 5:1, а след това не сгреши при своето подаване и спечели убедително първия сет. 

Вторият сет започна по прекрасен начин за за Барти и тя проби още в първия гейм и след това успя да затвърди пробива за 2:0 гейма. В следващите геймове двете успяваха да си спечелят подаванията. В деветия гейм австралийката проби отново и така спечели мача. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ашли Барти е новата шампионка на "Ролан Гарос" (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
ашли барти | маркета вондрушова | открито първенство на франция | ролан гарос | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook