Барти е последната полуфиналистка след победа в австралийския дуел!

от в 19:57 на 06.07.2021
Петър Томов

Ашли Барти достигна до полуфиналната фаза на Уимбълдън след двусетов успех над Айла Томлянович под спуснатия покрив на Централния корт в Лондон. Световната №1 надигра по всички показатели своята сънародничка, за да се наложи с 6:1 6:3 и да се класира на първия си полуфинал на Ол Ингланд Клъб. В спор за място на финала, Ашли ще срещне Анджелик Кербер.

Барти беше по-добрата в откриващите минути на двубоя и единственият гейм, в който Томлянович й беше равностойна бе откриващия. Оттам насетне, всичко, което ракета номер едно на света опитваше, се получаваше и тя успя да запише серия от 6 безответни гейма, за да затвори частта след само 25 минути. 

Вторият сет стартира по-равностойно и двете си размениха по един пробив в откриващите си подавания. Брейк за 3:1 позволи на Барти да запише серия от 4 поредни гейма, но Томлянович успя да върне пробива за 4:3. Айла сервираше за възстановяване на паритета, но плах начален удар позволи на Барти да поведе с 5:3, а след безупречен сервис гейм, тя се поздрави с крайния успех след малко над час игра. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барти е последната полуфиналистка след победа в австралийския дуел! Петър Томов
Теми:  
айла томлянович | ашли барти | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook