Барти изнесе ново бляскаво представяне в Мелбърн и вече е в третия кръг!

от в 04:26 на 19.01.2022
Калоян Соколов

Световната номер едно Ашли Барти продължава да е непобедена през 2022-ра и днес зарадва австралийските фенове с поредното си безупречно представяне от началото на сезона. Топ поставената не остави никакви шансове на квалификантката Лучия Бронзети, след като я надигра с разгромното 6:1 6:2 и по този начин намери място в третия кръг на Аустрелиън Оупън, където я очаква сблъсък с друга представителка на Италия, а имено шампионката от Монреал - Камила Джорджи.

Австралийката трупаше преднина с голяма лекота в началните минути, като проби на два пъти подред опонентката си, губейки само една точка във въпросните ситуации. 142-рата в ранглистата все пак се окопити и намери сили да запише гейма на частта, но впоследствие Барти отговори с нова беезупречна офанзива, за да си осигури спечелването на откриващия сет.

Началото на втората част се оказа изключително позитивно за Бронзети, тъй като тя спечели дебютното си подаване и за пръв път в мача разполагаше с преднина в резултата, само че това бяха последните позитивни минути за италианката в двубоя и фаворитката проведе своеобразна наказателна акция в оставащото време от мача, намирайки заслужено място в следващия етап от надпреварата.

Любопитна подробност е, че местната представителка вече не е допуснала брейк в цел пет поредни сблъсъка, което е огромна рядкост в дамския тенис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барти изнесе ново бляскаво представяне в Мелбърн и вече е в третия кръг! Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън | ашли барти | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook