Барти: Няма по-подходящ човек от Швьонтек да ме измести от върха в ранглистата

от в 13:02 на 24.03.2022
Калоян Соколов

Вчера Ашли Барти обяви шокиращата новина, че е решила да прекрати своята професионална тенис кариера, а новината идва в повече от изненадващ момент, след като световната номер едно спечели титлата на Аустрелиън Оупън и беше натрупала солидна преднина на върха в класацията на WTA. Наглед Барти се намираше в най-добрия етап от своята кариера, но тенисистката към момента не намира мотивация да продължи участията си по турнири и изненадващо обяви оттеглянето си от Тура.

Това означава, че австралийката ще бъде извадена от ранглистата при нейното следващо обновяване и със сигурност ще имаме нова водачка в дамския тенис. Това пък почти сигурно ще бъде Ига Швьонтек, която се намира в серия от 11 поредни победи и се нужда само от един успех в Маями, за да дебютира начело в подреждането, а самата 25-годишна бивша състезателка не скри радостта си, че вероятно точно полякинята ще заеме нейното овакантено място:

"Предстоят вълнуващи времена за женския тенис, тъй като ще имаме нова номер едно и се очертава наистина интересен период, който предстои да проследя от позицията на зрител. Ако можех да избера моя заместничка, то веднага бих се спряла на Ига и е прекрасно как точно тя ще ме измести. Няма по-подходящ човек да поеме водачеството в WTA. Tя е невероятна и винаги съм се наслаждавала на нашите мачове, тренировки и прекарано време заедно. Швьонтек напълно го заслужава" - завърши благородно Барти.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барти: Няма по-подходящ човек от Швьонтек да ме измести от върха в ранглистата Калоян Соколов
Теми:  
wta | ашли барти | ига швьонтек | любопитно | номер едно | отказване

Коментари





Следвайте ни в Facebook