Барти показа колебания, но се класира за 1/8-финалите; Швьонтек с рутинен успех

от в 16:15 на 01.05.2021
Владислав Риждов

Водачката в ранглистата при жените Ашли Барти трябваше да се потруди доста, за да си осигури място на осминафиналите в Мадрид. Австралийката надделя над Тамара Зидансек след 6:4 1:6 6:3 след двучасова битка.

Световната номер 80 оказа съпротива на Барти в хода на първата част. Зидансек достигна до три възможности да пробие съперничката си, но не се възползва и в деветия гейм на сета, след кошмарен сервис гейм, тя инкасира пробив. Впоследствие Барти нямаше проблем да затвърди преднината си и да поведе уверено в резултата.

Във втория сет дойдоха и проблемите за световната номер едно. Тя можеше много рано да си осигури комфортна преднина, ала пропусна шансовете си. От друга страна, Зидансек се възползва по чудесен начин от появилия се спад в играта на Барти и без излишни рискове, реализира два пробива, с които бързо затвори втория сет.

Въпреки че изпита известни колебания и в решаващата част, Барти успя да си осигури ранен брейк и да поведе с 3:0. До края на мача австралийката трябваше да отразява точки за пробив, но се справи с трудностите и продължава напред в надпреварата.<

>

В друг мач от програмата Ига Швьонтек постигна рутинна победа срещу Лаура Зигемунг - 6:3 6:3 и също се класира за осминафиналите.

Двете си рамениха по един пробив в самото начало на мача, преди Швьонтек да дръпне в резултата с 4:1. Световната номер 17 след това нямаше проблеми да задържи преднината си и се доближи на сет от крайната победа. Втората част започна по отличен начин за младата полякиня, след като тя реализира двоен пробив и поведе с 3:0. Последва обаче спад в играта на Швьонтек, което позволи на Зигемунд да изравни до 3:3. Швьонтек от своя страна отново проби съперничката си, а след това затвърди аванса преднината си, за да поведе с 5:3. И когато Зигемунд сервираше за оставане в срещата, Швьонтек пропусна цели десет мачбола, преди от единадесетия си опит да сложи точка на спора.

В следващия си сблъсък тя ще се изправи срещу световната номер едно Ашли Барти.<

>

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барти показа колебания, но се класира за 1/8-финалите; Швьонтек с рутинен успех Владислав Риждов
Теми:  
ашли барти | ига швьонтек | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook