Барти реализира обрат над Плишковаи заслужено продължава напред в Щутгарт

от в 17:01 на 23.04.2021
Диана Андреева

Ашли Барти бавно намери своя ритъм, но все пак не допусна да се поддаде на разочарованието и реализира обрат над световната номер девет Каролина Плишкова. Австралийката се нуждаеше от над два часа, за да се класира за  1/2-финалната фаза,  а крайният резултат на срещата е 2:6 6:1 7:5. В спор за място на финала Барти ще се изправи срещу победителката измежду Елина Свитолина и Петра Квитова. 

Неуверена и нервна, Барти изобщо не приличаше на себе си в първите минути на мача. Австралийката прибързваше с отигрванията си, а това бе причината тя да допуска грешка след грешка и закономерно след 29 минути и два инкасирани пробива тя предаде първата част. Водачката на световната ранглиста сложи край на негативната си серия от четири последователно загубени гейма, реализирайки пробив, което сякаш й вдъхна увереност и й позволи да покаже познатота си интензивна игра и впоследствие да изравни резултата в отделните части. 

Убедителна още от начало, Плишкова не бе готова да приеме, че мачът е приключил и серия от впечатляващи отигравания й осигуриха аванс от 3:1. Чехкинята задържа преднината си и се намираше само на гейм от победата, но умората изигра роля върху представянето й. След оспорвано подаване за 5:5, в което Каролина така и не успя да достигне до точка за мача, Плишкова се предаде духом, а това бе и краят на мача. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барти реализира обрат над Плишковаи заслужено продължава напред в Щутгарт Диана Андреева
Теми:  
ашли барти | каролина плишкова | тенис турнир в щутгарт | щутгарт | щутгарт жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook