Барти спечели първа титла на австралийска земя

от в 10:54 на 18.01.2020
Димитър Беловски

Ашли Барти спечели титлата в Аделаида. Това стана факт, след като световната №1 победи Даяна Ястремска с 6:2, 7:5 за 1 час и 25 минути. Това е осма титла за австралийката.

Барти започна мача уверено и проби на нула за 2:1, след което последна нов пробив за 5:2 и нямаше проблеми да затвори първия сет.

Австралийката пренесе добрата си игра и във втория сет и проби в първия гейм на сета. Ястремска успя да върне пробива като изравни за 2:2. Следващите геймове се печелиха от двете тенисистки преди отново Барти да пробие на нула за 6:5, след което с нов гейм на нула световната №1 спечели титлата.

„Беше истинско удоволствие за мен да играя тук в Аделаида, беше хубав турнир. Поздравления, Даяна и на твоя екип, беше страхотно. Великолепен старт на годината, сигурна съм че с Даяна ще имаме много мачове в бъдеще,“ каза Барти след мача.

„Определено усещам обичта тук. Обичам да играя в Австралия и беше страхотно изживяване а мен и моя отбор. Успяхме да свършим много работа в предсезонната подготовка, трябваше просто да дойдем тук и да се насладим на турнира и вие хора направихте изживяването за мен много забавно и доставящо удоволствие за мен,“ завърши световната №1.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барти спечели първа титла на австралийска земя Димитър Беловски
Теми:  
ашли барти | тенис турнир в аделаида

Коментари





Следвайте ни в Facebook