Бащата на Джокович: Държат сина ми в плен; това е борба за свободния свят

от в 22:06 на 05.01.2022
Калоян Соколов

През вчерашния ден Новак Джокович официално потвърди, че е готов да отпътува към Мелбърн за участие на Аустрелиън Оупън и ще защитава титлата си от изминалия сезон. Почти сигурно сърбинът не е ваксиниран и по този начин не покриваше критериите за участие на първия турнир от Големия шлем през сезона, само че той получи медицинско изключение и одобрението на организаторите на надпреварата, както и това на щата Виктория.

Самото австралийско правителство обаче изрази сериозни резерви относно евентуалното пребиваване на световния номер едно в страната и той не беше посрещнат никак топло в страната, защото екипът му е подал грешен тип виза, в резултат на което граничните сили са потърсили съдействие от правителството на щата Виктория, за да улеснят влизането на 20-кратния шампион от Шлема, но молбата им е била отхвърлена от властите.

В момента Ноле пък е изолиран в отделна стая на летището, която бива охранявана от двама полицаи, като освен това му е отнет телефонът и възможността да разговаря с приближените до него хора. Въпросната информация беше потвърдена от бащата на балканеца, а ето какво още сподели Джокович-старши по казуса:

Нямам идея какво се случва. Държат сина ми в плен от часове. Това е борба за свободния свят и далеч не става въпрос само за Новак, защото тук е намесено нещо много по-голямо. Ако не го освободят до половин час, то ние сме готови да се съберем на улиците и да се борим за всички - завършва вбесеният Сърджан Джокович.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бащата на Джокович: Държат сина ми в плен; това е борба за свободния свят Калоян Соколов
Теми:  
Аустрелиън Оупън | ваксини | любопитно | новак джокович | световен тенис | сърджан джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook