Бащата на Джокович: Новак няма да участва на Аустрелиън Оупън, това е изнудване

от в 10:22 на 29.11.2021
Мирела Николова

Вече е официално, че неваксинираните тенисисти няма да получат възможност за участие на предстоящото Открито първенство на Австралия, след като директорът на турнира - Крейг Тайли, оповести това публично преди няколко дни. Големият въпрос в момента опира до участието на 9-кратния шампион на Аустрелиън Оупън - Новак Джокович, който нееднократно е заявявал твърдата си позиция против налагането на задължителна ваксинация в спорта. Световният №1 наскоро заяви, че все още не е взел окончателно решение, но според баща му - Сърджан, той ще се откаже от участие в Мелбърн.

"Всеки един от нас има правото да решава сам за себе си дали да се ваксинира. Конституцията ни гарантира това право и никой не може да ни го отнеме, навлизайки в личното ни пространство. Решенията за нашето здраве си ги взимаме самите ние. Дали Новак ще обяви публично решението си - не мисля. Не знам какво е то, но и да знаех, нямаше да го споделя пред вас. Той има правото да действа така, както сам прецени за най-добре", коментира Сърджан пред сръбската телевизия Purva TV.

"Новак има желанието да играе, защото е спортист, и с удоволствие би го направил. При това изнудване и при тези условия обаче Новак най-вероятно ще пропусне надпреварата в Мелбърн. Ако бях на негово място, не бих играл. Той е мой син, така че можете сами да прецените дали ще го направи", допълни още Джокович-старши, който също така упрекна директора на турнира - Крейг Тайли, че руските и китайските ваксини не биват приети.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бащата на Джокович: Новак няма да участва на Аустрелиън Оупън, това е изнудване Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | интервю | любопитно | новак джокович | сърджан джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook