Басилашвили ще се изправи срещу Щруф в спор за титлата на BMW Open

от в 16:52 на 01.05.2021
Диана Андреева

Ян-Ленард Щруф не остави шансове на изненадата на турнира Иля Ивашка. Представителят на домакините се наложи с 6:4 6:1 и достигна до дебютен ATP финал в кариреата си. Германецът показа много високо ниво и заслужено ще се бори за първа титла през утрешния ден. Щруф до момента не беше преминавал 1/2-финалната фаза на BMW Open, но днес успя да промени това. 

Благодарение на впечатляващото си представяне през тази седмица, от понеделник Щруф ще се завърне в топ 40, а при успех в заключителния мач ще достигне до номер 36 в ATP ранглистата. За да достигне до успех в мача срещу Ивашка, германският тенисист показа стабилна игра от дъното на корта, а сервисът му също бе сериозно оръжие, което беше причината след малко под 90 минути той да се класира напред. 

Макар че започна по кошмарен начин, Ян-Ленард Щруф намери начин да се завърне от 0:3 в първия сет и да успее да изпрати частта на сметката си. Германецът бе много по-постоянен и убедителен в представянето си след почивката и заслужено се поздрави с успех, записвайки втора победа над този си опонент до момента. 

Николоз Басилашвили спря младия норвежец Каспър Рууд. Безгрешен във всеки един момент от мача, Басилашвили загуби едва три гейма в хода на срещата и по този начин след 6:1 6:2 се класира за финала на BMW Open. Шампионът в Доха, който се намираше в много лош момент от своята кариера преди едва няколко седмици, в момента показва тенис на най-високо ниво и заслужено през утрешния ден ще се бори за втора титла през 2021. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Басилашвили ще се изправи срещу Щруф в спор за титлата на BMW Open Диана Андреева
Теми:  
Иля Ивашка | каспър рууд | мюнхен | николоз басилашвили | тенис турнир в мюнхен | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook