Баутиста Агут: Бях уверен, че мога да играя наравно с Джокович (видео)

от в 09:41 на 27.03.2019
Георги Христов

Роберто Баутиста Агут сподели впечатленията си след поредния си успех над Новак Джокович. Испанецът този път се наложи в осминафиналите на АТР Мастърс 1000 в Маями след 1:6, 7:5, 6:3.

"Играх по-агресивно. Стремях се да правя по-малко грешки, да съм максимално съсредоточен. В края това проработи добре," заяви Агут, който в началото на 2019 година надигра Новак и в Доха.

"Този успех ми помогна в края. Бях уверен, че мога да играя на това ниво в края на двубоя," уточни Баутиста Агут.

В следващата фаза той ще играе с Джон Иснър, който е действащ шампион в състезанието. Двамата не са се срещали от 2016 година, а американецът води с 2:1 в преките мачове.

"Ключово за победата ми беше развитието на началото на втория сет. Ако исках да спечеля, то трябваше да се задържа близо до него в резултата. В противен случай Новак взема предимство и започва да играе много агресивно. Видяхте, че в първия сет не успях да поддържам неговото ниво на игра," анализира още Агут.

За испанеца това е първо достигане до четвъртфиналите във Флорида. Той вече има 10 победи от 56 мача срещу съперници от топ 10. В началото на сезона той постигна още две като победи Новак и Марин Чилич на Australian Open.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Баутиста Агут: Бях уверен, че мога да играя наравно с Джокович (видео) Георги Христов
Теми:  
новак джокович | роберто баутиста агут | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook