Баутиста Агут оцеля в истински трисетов трилър срещу Джон Иснър!

от в 20:18 на 30.03.2021
Тея Кръстева

Световният номер 12 Роберто Баутиста Агут спечели трисетовата битка срещу Джон Иснър след 6:3 4:6 7:6(7), за да се превръне във вторият четвъртфиналист на Мастърса в Маями. За място на полуфинала испанецът ще спори с победителя от сблъсъка Даниил Медведев - Франсис Тиафо.

Първият сет мина под доминацията на Агут, който успя да пробие подаването на своя съперник цели два пъти. Испанецът бе солиден от дъното на корта и въползвайки се от по-острата си игра, затвори откриващата част без сериозни проблеми след 6:3.

Във втория сет Джон Иснър вдигна значително нивото си, като този път напомни за себе си и отличния си сервис, не допускайки да бъде пробит. Испанецът не бе в състояние да намери начин да отговори на острите удари на опонента си и така логично предаде частта след 4:6.

Третият сет се превърна в истинска драма за тенис почитателите, предлагайки им невероятни разигравания. И двамата тенисисти изглежда бяха готови да дадат всичко от себе си на корта, за да завоюват крайната победа, и затова закономерно изходът от цялата среща трябваше да се реши в тайбрек. И ситуацията там продължи да бъде максимално напрегната, като играта вървеше точка за точка, а първи до мач бол стигна Джон Иснър. Баутиста Агут обаче нямаше намерения толкова лесно да предаде мача и влизайки в серия от няколко невероятно изпълнени удара, испанецът съумя да изравни резултата и дори да спечели решаващия гейм след 9:7. Интересно е да се отбележи, че досега американецът Джон Иснър никога не бе губел тайбрек на Miami Open.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Баутиста Агут оцеля в истински трисетов трилър срещу Джон Иснър! Тея Кръстева
Теми:  
роберто баутиста агут

Коментари





Следвайте ни в Facebook