Бекер: Мисля, че е време Федерер и Надал да сложат край на кариерите си

от в 13:39 на 23.12.2021
Мирела Николова

Роджър Федерер и Рафаел Надал са две от най-големите величия в тениса, чиито имена ще останат изписани със златни букви в историята. През последните години обаче Маестрото трябваше да претърпи няколко операции на коляното, а през 2021-ва Рафа също трябваше да преустанови сезона си поради физически проблеми в стъпалото. Двамата ще се завърнат на корта през идната година, но мнозина специалисти са скептични относно шансовете двете легенди да се борят за най-големите титли в тениса. Сред тях е и бившият лидер в световната ранглиста и носител на шест трофея от Шлема - Борис Бекер, който е на мнение, че трудностите пред Федерер и Надал относно завръщането им ще бъдат сериозни.

"Роджър и Рафа без съмнение са двама от най-великите тенисисти за всички времена, но не съм сигурен още колко дълго време ще могат да играят", започна германцът. "Мисля, че двамата трябва съществено да помислят за прекратяване на кариерите си. Моментът, в който ще бъдат принудени да го направят, наближава с бързи темпове. За Рафа ще бъде по-лесно да се завърне, но за Федерер това далеч не е така.

Роджър вече е постигал множество неща, които сме смятали за невъзможни преди това. Ето защо не бих го отписал напълно. Със сигурност няма да му бъде никак лесно, тъй като тенисът вече е различен - той се променя непрекъснато и започва да става все по-бърз. В даден момент ще му бъде наистина тежко. Истината е, че няма по-голям фен на Федерер от мен, но съм доста скептичен дали ще се завърне на корта след поредната операция на коляното, при положение че е през следващата година ще навърши 41 години", добави още Бекер.

Източник: GoTennis.ru

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бекер: Мисля, че е време Федерер и Надал да сложат край на кариерите си Мирела Николова
Теми:  
atp | борис бекер | интервю | любопитно | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook