Бекер: Надал е най-успешният за всички времена, това не подлежи на съмнение

от в 20:34 на 30.01.2022
Диана Андреева

Тенис светът за първи път от Ролан Гарос 2020 насам има своя лидер в категорията за най-титулуван играч от Големия шлем, а именно Рафаел Надал. Матадора се превърна в новия шампион на Australian Open след един феноменален мач срещу световния номер две Даниил Медведев, а това предизвика фурор в социалните мрежи и Интернет пространството.

Специлаисти не спират да коментират успеха на Надал в Мелбърн, а своето възхищение от постижението на Рафа изрази и Борис Бекер - бивш световен номер едно. Изказването на германеца със сигурност привлече вниманието на света, а ето какво точно гласеше то:

"Днес е ден за пренаписване на тенис историята." - започна Бекер. "Никой не очакваше Надал да бъде големият шампион. Да, той демонстрира, че е вър форма по време на надпреварата в Мелбърн, но не трябва да забравяме, че Рафа беше контузен в продължение на шест месеца.

Сега сме стъписани, защото вече има един единствен лидер в класацията, която вълнува всички, а именно брой титли от Големия шлем. Рафа надмина Федерер и Джокович, доказа на света, че не е само "кралят на клея". Надал вече разполага с поне два трофея на всеки един от "мейджър" турнирите. Той е най-успешният за всички времена, вече можем да го заявим без нито капка съмнение." - завърши Бекер.

Източник: Tennis Head


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бекер: Надал е най-успешният за всички времена, това не подлежи на съмнение Диана Андреева
Теми:  
australian open | Аустрелиън Оупън 2022 | борис бекер | голям шлем | даниил медведев | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook