Бекер пред съда: Чувствам се засрамен; вече никой не иска да работи с мен

от в 12:16 на 29.03.2022
Калоян Соколов

Борис Бекер безспорно е една от най-големите тенис легенди в историята и може да се похвали със спечелването на завидните 6 титли от Големия шлем, а освен това имаше ключова роля в развитието на Новак Джокович, тъй като подобри значително неговия сервис и волета, за да се превърне сърбина в още по-завършен състезател. И макар германецът да има статут на божество около тенис кортовете, то нещата извън спорта не се развиват никак бляскаво за него през последните години в личен план и той трябваше да обяви пълен фалит през 2017-а година.

Бившият номер едно има да погаси дълг от цели 65 милиона долара към банката "Arbuthnot Latham & Co.A", но неговият имидж не му е добър съюзник и Бекер изпитва трудности да осъществи бизнес отношения, с когото и да било. Бившият тенисист се опита да си издейства имунитет чрез дипломатическа служба като аташе за Европейския съюз по спортни, културни и хуманитарни въпроси, само че плановете му не се осъществиха и сега е изправен пред съда в Southwark Crown Court, а ето какво сподели самият той на изслушването:

Срамувам се от случващото се. Спомням си, че новината излезе по време на Уимбълдън 2017-а и се разхождах в комплекса сред редица знатни хора, които до един знаеха как не притежавам нито долар. Всичко това се случи в много труден период за мен, когато с бившата ми съпруга живеехме в отделни помещения на къщата ми в Лондон. Спомням си, че получих обаждане от моя син, докато коментирах четвъртфинален двубой с участието на Роджър Федерер и разбрах, че в този момент тя е започнала от нищото да чупи всички прозорци и обзавеждане.

"Истината е, че имиджът ми е силно повреден по целия свят и не мога да намеря начин, по който да печеля добри пари. Това важи в особена степен за Германия и Великобритания, където поначало прекарвам най-много време. Продадох имотите си в Испания, което се оказа недостатъчно и се намирам в пълна безизходица" - разказва големият шампион.

Съдебният процес пък тепърва започна и още няма решение по казуса, ала 54-годишният мъж е притиснат сериозно, защото досега е отказал да предостави трофеите си от "мейджър" турнирите, както и олимпийското си злато, чиято стойност се равнява на немалка част от дължимата сума и тяхното предаване би улеснило значително положението на германеца.

Източник: Foxsports

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бекер пред съда: Чувствам се засрамен; вече никой не иска да работи с мен Калоян Соколов
Теми:  
atp | борис бекер | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook