Бекер с остри критики към Музети за отказването: Трябва да уважаваш опонента си

от в 21:03 на 07.06.2021
Мирела Николова

19-годишният Лоренцо Музети бе на път да поднесе една от най-големите изненади на Ролан Гарос, побеждавайки световния №1 Новак Джокович на осминафиналите. Това обаче така и не се случи, тъй като, макар да изоставаше с 0:2 сета, Ноле изкова невероятен обрат над неопитния си опонент след 6:7(6) 6:7(2) 6:1 6:0 4:0 и отказване на младока поради контузия. 

След края на мача Борис Бекер бе запитан относно мнението си за решението на италианеца да се откаже от двубоя преждевременно, като германецът отвърна, че не е забелязал Музети да страда от сериозна контузия. Шесткратният шампион от Шлема похвали играта на 19-годишния тосканец, но постави под съмнение физическата и психическата издръжливост на представителите на младото поколение, когато се изправят срещу големите имена.

„Лоренцо Музети е най-перспективният тийнейджър заедно със Синер. Новак видимо изпитваше проблеми със стила на игра на Музети, който се справяше наистина страхотно. Той няма някакво ясно отчетливо оръжие, но сервисът му е стабилен, движението по корта и техниката му също са отлични", не скри похвалите си Борис към младока.

„Когато се изправяш срещу най-добрите в света обаче, трябва да си готов както физически, така и психически. Младите играчи трудно разбират това. Не става въпрос само за тенис, а за битка на характери. Не мисля, че контузията на Музети беше сериозна. Ето защо не смятам за правилно решението му да приключи двубоя. Трябва да покаже уважение към своя съперник и да си каже: „Той е по-добрият днес, следователно е заслужено да загубя с 6:0″. Това би била проява на зрялост. Физически той бе напълно готов да продължи срещата“, завърши немският специалист.

Източник: TennisHead


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бекер с остри критики към Музети за отказването: Трябва да уважаваш опонента си Мирела Николова
Теми:  
atp | борис бекер | лоренцо музети | новак джокович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook