Бекер след излизането си от затвора: Там бях никой, научих наистина тежък урок

от в 19:09 на 20.12.2022
Мирела Николова

В края на април шесткратният шампион от Шлема Борис Бекер бе признат за виновен по 4 от повдигнатите му 24 обвинения, сред които са укриване на дългове, изтегляне на активи и неразкриване на имущество. Така бившият №1 бе осъден на 2 години и половина лишаване от свобода, половината от които трябваше да прекара в затвора.

Германецът започна излежаването на присъдата си в един от затворите, славещи се с най-лоша репутация по отношение на условията в него, а именно Уандсуърт, от който легендарният играч се оплакваше заради минималните количества храна, липсата на хигиена и дневна светлина в килията, както и непрекъснатите скандали между затворниците. Впоследствие обаче той бе преместен в друг затвор - Хънтъркомб, който се намира в близост до Оксфорд и в който условията са далеч по-добри.

Преди броени дни бившият номер едно бе освободен от затвора и депортиран в Германия, където даде първото си интервю след излизането си. В него трикратният шампион от Уимбълдън разговаря открито за времето си, прекарано зад решетките, и научените уроци през последните осем месеца.

"В затвора си никой. Там си просто едно число. Аз бях A2923EV. Никой не ме наричаше Борис, а бях просто число. Не даваха пет пари кой съм. Мисля, че преоткрих отново в себе си човека, когото бях. Научих наистина тежък урок. Много скъп урок. Много болезнен. Цялото това нещо обаче ме научи на едно много важно и добро нещо. Някои неща се случват с причина.

Седнах на ръба на леглото си още в шест часа сутринта и непрекъснато се надявах, че вратата на килията ще се отвори. Те дойдоха в 7:30, отключиха и попитаха дали съм готов. Отговорих: "Хайде! Вече съм опаковал всичко", добави Бекер за последния си ден зад решетките. Цялото интервю предстои да бъде излъчено във вторник вечерта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бекер след излизането си от затвора: Там бях никой, научих наистина тежък урок Мирела Николова
Теми:  
atp | борис бекер | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook