Белинда Бенчич е първата жена със златен олимпийски медал за Швейцария!

от в 17:14 на 31.07.2021
Диана Андреева

Белинда Бенчич бе разочарована, че няма да има възможност да се състезава на смесени двойки заедно с 20-кратния шампион от Големия шлем Роджър Федерер, но ще напусне Олимпийските игри в Токио със сигурност изцяло изпълнена с положителни емоции, тъй като е носителка на златния медал от Игрите! Швейцарецката надигра Маркета Вондрушава в спор за отличието след трисетова драма, продължила точно два часа и 30 минути, като крайният резултат на срещата е 7:5 2:6 6:3 в полза на световната номер 12.

Повлияни от огромната доза напрежение на корта, двете тенисистки стартираха срещата силно неуверено. Те залагаха повече на предпазливост от дъното на корта и избягваха риска, а това доведе до продължителни разигравания. Играта им на сервис също бе далеч от убедителна, като те си размениха по два пробива, преди Бенчич да реализира решаващ пробив в 12-ия гейм и да откри общия езултат в своя полза.

След почивката Бенчич се завърна по възможно най-неприятния начин на корта, тъй като не успя да спечели подаването си. За сметка на това Вондрушова се представяше уверено от начален удар, а агресията в играта й бързо взе връх и швейцарката беше изтласкана далеч зад основната линия. Завършващите удари се множаха непрекъснато от ракетата на Маркета и втория сет бързо отиде в нейна полза, възвръщайки паритета в отделните части.

Аналогично на първия сет се разви и решаващата част. Играта им коренно се отличаваше от тази през втория сет, когато и двете разчитаха повече на агресията и ранните завършвания на точките. Бенчич обаче сякаш беше по-уверена в себе си и именно в ключовите моменти играеше най-добрия си тенис. Макар и да бе притисната до ръба в деветия гейм, Белинда овладя ситуацията и не допусна за трети път пробив аванса и да бъде заличен, а с това сложи край на двубоя.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Белинда Бенчич е първата жена със златен олимпийски медал за Швейцария! Диана Андреева
Теми:  
белинда бенчич | маркета вондроушова | олимпийски игри

Коментари





Следвайте ни в Facebook